PRINCE2®, MSP™ en ITIL alles op één lijn?

Verschillende mensen hebben verschillende perspectieven en percepties. Hun cultuur en hun handelen worden daardoor grotendeels bepaald. De conflicten tussen Cruijff en de RvC tijden de Fluwelen Revolutie van Ajax kunnen erdoor worden verklaard.

Verschillende methodes beschrijven en ondersteunen verschillend handelen en verschillende culturen. Aan de hand van Cruijff, Ajax en andere prominenten uit de voetbalwereld kan het verschil tussen culturen, leiderschap en management worden verduidelijkt.

Wat zijn, als gevolg daarvan, de overeenkomsten en verschillen tussen diverse methodes? Tussen de methodes die uit dezelfde Britse koker komen zoals PRINCE2®, MSP en ITIL?

En hoe zit het dan met PMBoK, Agile of DSDM?

Overeenkomsten en verschillen met andere methodes en aanpakken zoals PMBoK en IT ontwikkelmethodes? De verschillen hebben te maken met doelstellingen maar nog meer met cultuur en de manier waarop verschillende groepen naar hun wereld kijken. Daarover gaat dit artikel.

Dit artikel laat zien hoe PRINCE2, MSP, ITIL en andere methodes aan elkaar gerelateerd zijn.

 

Klik hier om het document te lezen in PDF formaat (Adobe).

Interesse in dit onderwerp? In de Blog sectie treft u een serie van blogs aan over organisatiecultuur en projecten. Zie bijvoorbeeld:

Over de auteur

Specialist in effective change.

Accredited MSP™ and PRINCE2® trainer.

comments powered by Disqus