Organisatieadvies

De organisatiecultuur als voorwaarde voor projecten

Voor organisaties is verandering de enige constante. Maar dat gaat vaak niet zonder horten en stoten. Ik concentreer mij op projecten en veranderprogramma's. Al jaren help ik organisaties om hun projecten en programma's meer voorspelbaar en succesvoller te laten verlopen. In mijn praktijk verbaas ik mij er daarom over dat de belangrijkste factor voor verandering nauwelijks wordt benoemd: de organisatiecultuur.

Het systeem, de mensen en de leiding

Ik heb jarenlange ervaring met het vergroten van flexibiliteit van organisaties. Het is belangrijk om te onderkennen dat de manier waarop is georganiseerd, de cultuur sterk beïnvloedt.

A bad system will beat a good person
every time

W. Edwards Deming

Het is om deze reden dat ik mij in mijn adviezen richt op de organisatie en het bijbehorende systeem. Maar dat niet alleen. Een organisatie kan onmogelijk veranderen zonder initiatief van de mensen; op alle niveaus. Van managers tot de "werkvloer".

Eerlijkheid en openheid

Verbetering kan alleen plaatsvinden vanuit een basis van openheid en eerlijkheid. Mijn manier van werken is hier dan ook op gebaseerd. Omdat bij verandering ook hoort dat oude gewoontes ter discussie worden gesteld, ga ik ook pijnlijke gesprekken niet uit de weg.

Ik vertel u wat u moet horen,
niet wat u wilt horen

U ziet de noodzaak tot verandering?

Mijn aanpak heeft velen verrast. Het is niet de aanpak van een vooral diplomatieke consultant die goede verstandhouding voorop stelt en vergeet dat alleen resultaten die verstandhouding op de lange termijn garanderen.

In only five days I learned more from you than in two years from the Big Four

Een programmamanager in Astana, Kazachstan.

Mijn open, directe stijl zet mensen aan het denken en zorgt ervoor dat snel tot de kern van de zaak wordt doorgedrongen. Door beïnvloeding - op alle niveaus, van directie tot werkvloer - gebaseerd op overtuigende logica zien velen snel een beter en inspirerend toekomstbeeld voor hun functioneren en dat van hun organisatie.

Aansprekend voorbeeld

Een aansprekend voorbeeld van mijn manier van werken was een opdracht die ik heb uitgevoerd bij een zeer weerbarstige, procedurele organisatie waar de motivatie erg laag was. Ik heb daar resultaten bereikt die voor iedereen onverwacht en zelfs onvoorstelbaar werden geacht. Een beschrijving treft u hier aan (casus twee).

Theoretische onderbouwing en invloeden

In een serie blogs op deze site ga ik op mijn visie op organisatiecultuur en de gevolgen voor de flexibiliteit van de organisatie en de mensen daarbinnen. U vindt deze serie blogs via deze link.

Neem contact op

Ik bied u de kennis en ervaring die u nodig heeft om meer uit uw veranderingen te halen met minder verspilling en zorgen. Neem daarom contact met mij op zodat wij kunnen bespreken wat ik voor u kan betekenen.